Vene välisministeeriumi esindaja Maria Zahharova kinnitas üleeile, et Venemaa on saanud kutse osaleda jaanuaris NATO-Vene nõukogu istungil, kuid konkreetses kuupäevas ja formaadis seni kokku lepitud ei ole ning kõnelused sel teemal alles toimuvad, vahendab Venemaa uudisteagentuur TASS.

Tegemist oleks nõukogu esimese istungiga viimase kahe aasta jooksul.

Varem teatati, et 12.-13. jaanuaril 2022. aastal kutsutakse Brüsselis kokku NATO sõjalise komitee istung liikmesriikide kindralstaabiülemate tasemel.

Teisipäeval sõnas Stoltenberg ajakirjanikele, et NATO soovib 2022. aasta alguses Moskvaga arutada Ukraina piirkonnas toimuvat, rõhutades samas, et NATO liikmesriigid seisavad kindlalt selle eest, et Ukraina saab ka tulevikus oma saatuse üle ise otsustada.

Neljapäeval teatas Venemaa, et jõudis samal teemal kokkuleppele ka USA-ga ning kahepoolsed kõnelused eelmisel nädalal esitatud Venemaa julgeolekunõudmiste teemal algavad samuti jaanuaris.

17. detsembril avaldas Vene välisministeerium enda versiooni rahvusvahelistest lepetest. Riigi sõnul oodatakse nendele USA ja NATO allkirju, et kindlustada enda julgeolekut.