OVD-Info vahendab oma saidil infot poliitiliste arreteerimiste, kohtuprotsesside, Kremli vastu suunatud liikumiste ning meeleavaldustel kinni peetud inimeste kohta.

Säutsus teavitati avalikkust, et ilma veebikülje haldajatele teada andmata on Venemaal OVD-Info ligipääsu takistatud. See on järjekordne katse takistada inimõigustega tegelevate organisatsioonide ja vaba meedia tööd.

Interfax vahendas, et organisatsiooni tegevust on kohus varasemalt määratlenud ekstremistlikuks ning propaganda-terrorismiks. Roskomnadzor, mis veebilehekülje internetist maha võttis, saatis sotsiaalmeedia ettevõtetele ka teate, et viited OVD-Infole kaoksid. Nii oli õhtuks OVD-Info viide Yandexist kadunud.

OVD-Info juht Georgi Okhotin ütles intervjuus AP-le, et ta ei õigusta ekstremismi ning terrorismi levitamist, kuid peab enda kohustuseks sellistest juhtumitest teada anda. Ta ka nentis, et oli teadlik kohtuotsusest nende suhtes, kuid nende advokaadil takistati infole ligipääsu või ei selgitatud kohtuasja sisu.

Reedel lisati keelatud organisatsioonide nimekirja ka kaks LGBT ühendust, Coming Out ja Revers.

Roskomnadzor on Venemaa järelvalveasutus side, ITK ja meediavahendite tarbeks. Amet on püüdnud blokeerida Telegrami kasutamist Venemaal, aeglustanud Twitterit, võtnud maha ohtralt venekeelseid vikipeedia artikleid, blokeerinud täiskasvanute veebileheküljed PornHub ja YouPorn.