Paavst Franciscus pidas kristliku maailma kesemes Püha Peetruse väljakul oma iga-aastase jõulukõne, milles palus kiiret pandeemia lõppu, soovis vaktsiinide ja tervishoiu ligipääsetavust vaestele riikidele ning ootas rahu konfliktitsoonidesse. Muuhulgas märkis paavst ära ka kasvavad pinged Ukrainas, aga ka Süürias, Jeemenis ja Iraagis.

Paavsti kõnes leidsid eraldi märkimist naised ja lapsed, kes on üle maailma konfliktides ning pandeemias eriti rängalt pihta saanud. "Jumal, anna vägivalla käes kannatavatele naistele turvalisust, eriti praegusel pandeemia ajal. Paku lastele ja noortele tuge, et saada võitu väärkohtlemisest ning kiusamisest," kõneles ta.

Paavsti kõne tulevad tavaliselt väljakule kuulama kümned tuhanded inimesed, kuid koroonaviiruse tõttu oli sel aastal pealtvaatajaid mõni tuhat. See on siiski enam kui mullu, mil avalik kõne sootuks ära jäi ja see kanti televisiooni vahendusel üle tubastest oludest.

Südaöine missa algas tegelikkuses hoopis kell 19.30 eaka paavasti tervise tõttu. Sel nädalal andis Vatikan ka teada, et kõik need Vatikani teenistujad, kes pole koroonaviirust läbi põdenud, peavad olema vaktsineeritud.