Raske haiglusega võitlev Pele pääses jõuludeks haiglast koju

Brasiilia jalgpallilegend Pele on viimastel kuudel võidelnud käärsoole kasvajaga. Jõulud saab 81-aastane brasiillane veeta siiski kodus lähedaste seltsis, kirjutab Delfi Sport.

"Nagu lubatud, veedan jõulud koos perega. Tulen koju tagasi. Suur tänu kõikidele heade soovide eest," kirjutati Pele enda Instagrami kontol.

Tallinna loomaaed kutsub jõulupeole

Teisel jõulupühal, 26. detsembril kell 12-15 toovad jõuluvanad loomaaia loomadele tervitusi ja kingitusi. Jõulutaadid- ja memmed jõuavad loomaaeda keskpäeval ning kõigile soovijatele avaneb siis erakordne võimalus koos jõuluvanade muljetavaldava esindusega loomaaias meeleolukalt ringi liikuda.

Loe loomaaia jõulupeost pikemalt Lemmiklooma portaalist.

Nüüd on täiesti kindel – jõulud on Eestis valged!

Nii täna kui lähipäevil on üle Eesti oodata lumesadu ning tuleb arvestada, et läheb veel külmemaks. Ka päevasel ajal on temperatuur kohati -10 kraadi kandis, vahendab Delfi.

"Lund jagub pühade ajal igasse Eestimaa paika. Kõige paksem lumikate on Harjumaal ja Virumaal, kus maksimaalne lume paksus hommikuse seisu järgi on paarkümmend sentimeetrit," märgib ilmateenistus sotsiaalmeedias.

Ettevõtjad tegid Puhja kirikule 8500 eurose jõulukingituse

Puhja kirikule tehti ettevõtjate poolt Kirikufondi kaudu 8500 eurosuurune jõulukingitus. Täna toimub Puhja kirikus ka otseülekanne jõululaupäeva jumalateenistusest ja jutlustab EELK peapiiskop Urmas Viilma.

Puhja kirik on üks kolmest Lõuna-Eesti kõige vanemast kirikust ning on arvatud riiklike muinsusobjektide nimekirja.

Kümnendeid töös olnud teleskoop lennutatakse homme kosmosesse

Homme, Eesti aja järgi kell 14.20, stardib James Webbi teleskoop oma lendu kosmosesse, kirjutab NASA.

James Webbi kosmoseteleskoop on töös olnud kümneid aastaid ning selle üle kuue meetri pikkune kullatud peegel näeb kosmosesse palju kaugemale kui tuntud Hubble’i teleskoop. Webbi teleskoobi käivitamine on aastate jooksul nii mitu korda edasi lükatud, et paljude jaoks tundub pea võimatu, et see lõpuks kosmosesse saadetakse.

NASA endise administraatori järgi nime saanud seitsme tonnine teleskoop on juba praegu Prantsuse Guajaanas.

  • Delfi lükkas juba teist talve käima erilehe #JagameHead, kuhu koondame positiivseid ja inspireerivaid uudiseid ning lugusid inimestest, kogukondadest, ettevõtmistest, algatustest. Ootame südamlikke ja inspireerivaid lugusid ning vihjeid, sest head lood on jagamiseks. Kirjuta meile: jagamehead@delfi.ee!