"Lund jagub pühade ajal igasse Eestimaa paika. Kõige paksem lumikate on Harjumaal ja Virumaal, kus maksimaalne lume paksus hommikuse seisu järgi on paarkümmend sentimeetrit," märgib ilmateenistus sotsiaalmeedias.

Tuuakse ka välja mõned põnevad seigad minevikust. Näiteks maksimaalse jõulupühade lumikatte rekordi omanik on Lääne-Virumaal asuv Sämi küla, kus mõõdeti 2010. aastal 63 sentimeetrit lund.

Külmarekord viib meid aga aastasse 2001, mil Võrus oli koguni -33,5 kraadi. Kõige soojem aga oli viis aastat hiljem, kui Sõrves kerkis temperatuurinäit 8,5 kraadini.

Tihe lumesadu taandub täna aeglaselt lõuna poole ja õhk põhja poolt alates külmeneb. Õhutemperatuur on päevasel ajal -4 kuni -9, pärastlõunal langeb kuni -13 kraadini, saartel ja läänerannikul -2 kuni -6 kraadi.

Homme on muutliku pilvisusega ilm. Lääne- ja kohati Põhja-Eestis sajab vahetevahel lund, mujal on sajuvõimalus väiksem. Pärastlõunal läheb pilvisemaks ning sadu muutub laialdasemaks. Rannikualadel tuiskab. Puhub edela- ja läänetuul 4-10, saartel ja rannikul loodetuul 7-12, puhanguti 15, õhtul saartel kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on -5 kuni -10, saartel ja läänerannikul -2 kuni -4 kraadi.

Teisel jõulupühal on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab lund ja tuiskab. Puhub edela- ja läänetuul 3-9, rannikul loodetuul 6-11, puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur -6 kuni -11 kraadi, saartel ja läänerannikul -1 kuni -5.