Ta tunnistas samas, et seni pole kindlaid teaduslikke tõendeid, mis neljanda doosi vajalikkust kinnitaks. Meditsiiniharidusega Lauterbach oli enne seda kolmapäeval öelnud, et tema kui meediku arvates osutub neljas doos kokkuvõttes vajalikuks. Eelmisel nädalal muudeti Saksamaal vaktsineerimine lubatuks 5-11-aastastele lastele.

Esimese maailma riigina teatas neljandate dooside andmisest Iisrael, kes alustab selle jagamist esmalt pensionäridele ja meedikutele. Ajaleht Telegraph teatas kolmapäeval, et teise tõhustusdoosi andmist kaalub ka Briti valitsus.

Teist meelt on maailma terviseorganisatsiooni (WHO) juht Tedros Adhanom Ghebreyesus, kelle sõnul võtab kõrge vaktsineeritustasemega rikastes riikides tõhustusdooside jagamine ära ressurssid, mida võiks kasutada ülejäänud maailma vaktsineerimiseks. See annab viirusele ainult lisaaega uute ohtlike mutatsioonide loomiseks, lisas Tedros. “Kõikehõlmavad tõhustusdooside programmid tõenäoliselt pikendavad pandeemiat, selle asemel, et seda lõpetada,” hoiatas WHO juht.

Jaga
Kommentaarid