Kohtu soovil oleks Park erinevate korruptsioonikuritegude eest pidanud ära kandma 22-aastane vanglakaristuse. Koos eeluurimisel veedetud ajaga tähendab see, et ta pääseb välja umbes 17 aastat enne talle määratud karistuse lõppu.

Moon esindab vasaktsentristlikku demokraatlikku parteid, tema kunagine põhirivaal Park oli enne presidendiks saamist konservatiivse Saenuri partei juht.

Aastail 2013-17 presidendina töötanud Park mõisteti süüdi kokku 17 kuriteos, sealhulgas võimu kuritarvitamises, altkäemaksu võtmises ja väljapressimises. Osa süüdistusi oli seotud riigi suurfirmadelt, sealhulgas Samsungilt miljonite dollarite väärtuses altkäemaksu võtmisega.

Mooni selgitusel oli armuandmine mõeldud riigi ühtsuse tugevdamiseks ja ühiskonna lõhede silumiseks kriisi ajal. Samuti kannatab 69-aastane Park terviseprobleemide käes.

AP märgib, et osade kohalike vaatlejate arvates loodab Moon otsusega enne järgmise aasta märtsis toimuvaid presidendivalimisi vastasrinda lõhestada.

“Peame jõudma uude ajastusse ja mineviku valudest üle saama,” ütles Moon pressiteates. “On aeg jõudusid tuleviku jaoks ühendada, mitte tegeleda minevikuga ja omavahelise võitlusega. Ekspresident Parki puhul võtsime arvesse, et pärast ligi viit vanglas veedetud aastat on tema tervis oluliselt halvenenud.”

Park viibib alates novembrist haiglas ja ei pea tervenedes enam vanglasse naasma. Ekspresident tänas advokaadi kaudu riigipead ja ütles, et keskendub oma tervisele.