Pealinnas on täna esinenud mitmeid avariisid ning lumekuhjad aina kerkivad. Ühistransport liigub vabagraafiku alusel.

Svet ütleb Delfile, et ettevalmistusi tehti. "See väljendus kõikide lepingupartnerite hoiatamises ning ka suuremate magistraaltänavate ning järsemate tõusude ennetavas soolatamises. Linnatänavaid teenindavad masinad tulid välja koos lumesaju algusega öösel kella nelja paiku ning keskpäevaks moodustas nende arv umbes 120 – seda nii keskkonna- ja kommunaalameti ja linnaosavalitsuste lepingupartnerite masinad kui ka linna enda hooldusüksuse traktoripark," kirjeldas ta. "Kokku töötab ka 33 käsitööbrigaadi, kes tegelevad peamiselt ühistranspordipeatuste ja ülekäiguradade puhastamisega. Ja kõik inimesed ja masinad jätkavad oma tööd, kuni lumesadu läbi saab ja linn jälle puhtaks aetud. Seda tööd tehakse ka pühade ajal."

Ta märgib, et kuna lumesadu on väga intensiivne ja võib jätkuda ka homme, siis teeolud on üpris rasked. Ühtlasi hoiatab Svet autoomanikke, et jõulupühadele võib sattuda ka lumeväljavedamise vajadus kvartalisisestelt teedelt. "Lume väljavedu on vajalik et vältida suurte lumevallide tekkimist ning eriti on see oluline, et ei läheks luhta väiksemate kõnniteede koristamine. Nii et palume autoomanikel jälgida oma kodutänavaid ning kui sinna peaksid ilmuma ajutised parkimist keelavad märgid, siis palume suhtuda nendesse mõistvalt." Lisaks viitab ta, et kinnistuomanikud peavad maja ja sõidutee vahelist kõnniteed puhastama nii päeva alguses kui ka vajadusel päeva jooksul.

Kas lumekoristusse on plaanis kaasata lisaressursse? Svet räägib, et lepingupartneritel on keerukas leida tööjõudu. Nimelt kehtivad lumekoristusmasinate juhtidele väga ranged reeglid – neil peab olema T-kategooria load. "Iga aastaga on keerulisem leida vastava väljaõppega piisavalt palju inimesi, mistõttu on suureks väljakutseks kõikide vahetuste mehitamine. Seda eriti koroonaviiruse tingimustes, kus osa töötajaid peab olema töölt eemal kas haige või lähikontaktsena. Lisajõu kaasamine lumekoristusse oleks võimalik, kui need tingimused saaksid riigi poolt leevendatud."

Tuisku oodata üle Eesti

Riigi ilmateenistus väljastas täna hommikul kogu Eestile esimese taseme hoiatuse, teatades, et lumesadu laieneb päeva jooksul Loode-Eestist üle mandri põhjaosa, tuiskab ja teed muutuvad jäiseks.

Ööl vastu homset jõululaupäeva laieneb lumesadu ja tuisk üle Eesti. Lääne-Eestis püsib jäiteoht. Pärast keskööd pöördub tuul põhja poolt alates põhja, algab kiire õhutemperatuuri langus ja teed muutuvad jäiseks.

Transpordiamet hoiatas, et pühade ajal tuleb arvestada talviste teeoludega.