Ettevõtja annetas vähiravifondile 100 000 eurot

Vähiravifond „Kingitud Elu” jagab oma Facebooki seinal suurt rõõmusõnumit — kinkimaks vähihaigetele lootust, hingerahu ja hinnalist aega lähedaste keskel, tegi ettevõtja Olav Miil täna vähiravifondile eriti helde annetuse summas 100 000 eurot, kirjutab Delfi Naistekas.

„Täname Olav Miili teed rajavalt suure panuse eest vähiravifondi missiooni. Selle toetuse abil saavad paljud abivajajad lootusrikkamalt 2022. aastasse vaadata,” ütleb vähiravifondi juhataja Toivo Tänavsuu.

Kredex hakkab käendust pakkuma suurperedele ja maale kolijatele

Majandusministeeriumis valminud eelnõu järgi hakkab Kredex pakkuma suurperedele käendust, millega kodulaenu omafinantseeringu nõue langeb 10 protsendilt viiele protsendile. Ühtlasi hakkab Kredex käendama laene maale kodu ostjaile, vahendab ERR.

Eelnõu alusel on käenduse uueks sihtgrupiks enam kui kolme lapsega pered, kes elavad üüripinnal, kuid kelle netosissetulek jääb vahemikku 1600–2200 eurot kuus.

Uue sihtgrupina lisatakse seadusemuudatusega käenduse saajate hulka ka maapiirkonda kodu ostjad või rekonstrueerijad. Uus käendus on ennekõike suunatud väiksemates linnades, alevites ja alevikes korterelamutele, seal asuvatele korteritele ja eramutele.

Lapselaps ei ole edaspidi kohustatud tasuma vanavanema hoolduse eest

Valitsus kiitis heaks sotsiaalhoolekande seaduse ja teiste seaduste muudatused, mis aitavad kaasa parema hoolekandelise abi pakkumisele ja vabastavad lapselapsed vanavanemate ning vanavanemad täisealiste lapselaste ülalpidamiskohustusest.

"Tegemist on olulise lähenemise muutusega pikaajalise hoolduse süsteemis, mille eesmärk on vähendada põlvkonnaülest hoolduskoormust ja võimaldada hooldust vajaval inimesel võimalikult kaua oma kodus elada," ütles sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.

Lonkav eesel sai jõuludeks jalaproteesi

Eesel, kellel on sünnist saati olnud teistest palju nõrgem jalg, sai lõpuks endale jalaproteesi ning jalutab juba mugavalt, vahendab BBC.

Eesel Tommyl on alati olnud raske kõndida ning jala nõrkuse tagajärjel on vigased ka tema selg ja õlg.

Ringwoodis põhinev proteesifirma Dorset Orthopedic valmistas loomale kunstjala, mis kinnitatakse igal hommikul tema nõrgemale, paremale esijalale. Tommyga töötav osteopaat ütles, et ta oli eesli kiiretest edusammudest lausa üllatunud.

Pirita kingib jõulupakke abivajavatele peredele

Kauaaegse traditsioonina jagab Pirita linnaosa valitsus vähekindlustatud peredele ja nende lastele kingitusi terve jõulukuu jooksul. Ühtekokku aidatakse jõulurõõmu luua 150 Pirita perel.

„Südamest tulev heategevus tõstab nii kingituse tegija kui ka selle saaja enesetunnet. Teisi aidates aitame ka iseennast, kui oleme nõus jagama seda, mida meil on jagada. Rahulikke ja rõõmsaid jõule kõigile,” lisas linnaosavanem Tõnis Liinat. Jõulupakkides on lastele mänguasjad, mis kogutud koos Inglipuu projekti ning Kompassi Koguduse ja nende sõprade abiga.

  • Delfi lükkas juba teist talve käima erilehe #JagameHead, kuhu koondame positiivseid ja inspireerivaid uudiseid ning lugusid inimestest, kogukondadest, ettevõtmistest, algatustest. Ootame südamlikke ja inspireerivaid lugusid ning vihjeid, sest head lood on jagamiseks. Kirjuta meile: jagamehead@delfi.ee!