Peaminister Kaja Kallas kinnitas täna, et teadusnõukojas toimub täielik uuenduskuur - kõik liikmed vahetatakse välja. Otsustusprotsessi veab uus juht Toivo Maimets.

Kiik nentis, et antud nõukogu on riigikantselei all ning peaministril on õigus teha oma ettepanekud.

Valitsuse pressikonverentsil viitas Kallas, et ülesanded on nüüdseks teised. "Teadusnõukoda alustas ju nii, et oli plaanis, et see töö kestab ainult paar kuud. Tänaseks on see töö ka oluliselt muutunud ja ka valitsuse tellimus neile on muutunud."

Kiik märkis, et kannapööret kindlasti vaja pole. Ta sõnas, et uus nõukogu võiks võtta arvesse vundamenti, mille ehitas senine koosseis. "Nullist alustada, jalgratast leiutama hakata keset pandeemiat, kindlasti ei saa."

Tartu ülikooli matemaatilise statistika professor Krista Fischer rääkis täna Delfile, et ei mõista, miks otsustas Kallas jõulupühade eel senise teadusnõukoja laiali saata.

Valitsusjuhi väitele, nagu oleksid teadusnõukoja praegused liikmed väsinud ja vajavad seetõttu puhkust, Fischer alla ei kirjuta. "Ma ei tea, kust ta seda võtab," tunnistas professor. "Võibolla kuskilt meediast on ta selle välja lugenud. Me ise, v.a Andres Merits, ei ole küll öelnud, et sooviksime lõpetada."

Jaga
Kommentaarid