„Õppused toimuvad vägede juhtivkoosseisu operatiivkogunemise raames õhudessantvägede ülema, kindralpolkovnik Andrei Serdjukovi juhtimisel. Kokku on neisse kaasatud üle 1200 sõjaväelase ja üle 250 ühiku sõja- ja eritehnikat,” teatas kaitseministeerium, vahendab Interfax.

Täna algavad manöövrid Krimmis Opuki polügoonil. Homme toimub tegevus Rajevski polügoonil Novorossiiski lähedal.

„Harjutatakse dessant-ründe- ja suurtüki- ning kiirgus-, keemia- ja bioloogilise kaitse vägede üksuste lahinglaskmisi ning demineerimist ja vägede varjamist ründevahendite eest õhust ja mehitamata lennuaparaatidelt. Sõjaväelased täidavad tulistamisülesandeid ja tulistavad sihtmärke erinevatel kaugustel,” öeldakse teates.

Õhudessantväelased harjutavad ka dessant-ründetegevust helikopteritelt eesmärgiga blokeerida hõivatud piirkond ja aidata kaasa väekoondise põhijõudude kiirele pealetungile.

Varem teatati, et detsembri alguses viiakse lõpule uue dessant-ründepolgu formeerimine Krimmis, mis hakkab kuuluma Venemaa õhudessantvägede Novorossiiski diviisi.

Märtsis teatas kaitseminister Sergei Šoigu, et aasta lõpuks formeeritakse Volgogradi oblastis paiknenud 56. dessant-ründebrigaad ümber 56. dessant-ründepolguks alalise paiknemiskohaga Krimmis Feodossijas.