"Meediaväljaannete juhtidega rääkisime sellest, kuidas Eestil ning ka meie ajakirjandusel läheb," postitati eile õhtupoolikul president Alar Karise Facebooki-konto alt. Sotsiaalmeedias põhjustas vastukaja pildil teistest veidi eemal seisev ning ainsana maskita fotole jäänud ERR-i uudiste- ja sporditoimetuse peatoimetaja Anvar Samost.

Reaktsioon presidendi ja peatoimetajate fotole sotsiaalmeedias

Samostile maski pakkunud presidendi kommunikatsiooninõunik Indrek Treufeldt ütles Delfile, et kirjapandud reegleid selliseks olukorraks pole: "Kui võõrustaja on vabariigi president ja tal on mask ees, siis sellest peaks signaalina piisama." Tegelikult ei kandnud ka Treufeldt ise maski, ent tema ei osalenud ka teineteisega lähestikku seistes foto jaoks poseerimises.

ERRi juhatuse esimees Erik Roose: "Kui mina käisin presidendi juures, siis kuni küpsiste söömiseni ikka kandsime maski." Ta nentis, et pole fotot näinud ning ei soovinud peatoimetaja maskiteemalistel hoiakutel peatuda.

"Sellist diskursust kuulen esmakordselt. Ei ole teemaks tõusnud," ütles Roose vastuseks küsimusele sellest, kas Samosti väidetav maskikandmise suhtes skeptiline hoiak on ERRi majas ka pingeid põhjustanud.

Anvar Samost ei soovinud teemat kommenteerida.

Jaga
Kommentaarid