Sapega lähedased ja ta ise ootavad nüüd kohtu otsust ja rohkem midagi ei kommenteeri, vahendab Interfax.

Ryanairi lennuk, mille pardal oli Sapega koos oma kallima, Valgevene opositsioonilise ajakirjaniku Raman Pratasevitšiga, sunniti tänavu 23. mail Minskis maanduma, misjärel võeti nad lennukist maha ja vahistati.

Pratasevitš oli enne seda kuulutatud Valgevenes rahvusvaheliselt tagaotsitavaks, süüdistatuna massirahutuste korraldamises. Telegrami kanalid Nexta ja Belarus Golovnogo Mozga, mille asutamises ta osales, on Valgevenes äärmuslikeks kuulutatud.

Pärast Pratasevitši ja Sapega vahistamist on avalikustatud videoid, milles nad oma „patte” kahetsevad. Sapega on kahetsenud, et toimetas Telegrami kanalit Valgevene jõuametnike kohta, Tšornaja Kniga Belarusi (Valgevene Must Raamat).

Detsembris esitati Sapegale süüdistused seitsme paragrahvi alusel: teadlik tegevus, mis on suunatud sotsiaalse kuuluvuse tunnuste alusel viha ja vaenu õhutamisele, mis on toime pandud organiseeritud grupina ja toonud kaasa raskeid tagajärgi; vägivalla organiseerimine ja vägivallaga ähvardamine siseasjade organi töötaja ja tema lähedaste vastu; vastupanu organiseerimine siseasjade organite töötajale eesmärgiga muuta tema seadusliku tegevuse iseloomu, ähvardades hävitada ja kahjustada vara ning avaldades andmeid, mida ta tahab saladuses hoida; vägivalla ja ähvarduste organiseerimine ametiisiku vastu; ähvarduste organiseerimine kohtuniku ja tema lähedaste vastu; takistuste organiseerimine ajakirjaniku tegevusele ning informatsiooni teadlik ebaseaduslik kogumine ja levitamine teise isiku eraelu ja isikuandmete kohta.