Alusel Symphony of the Seas oli nädalasel reisil ümber Kariibi mere üle 6000 inimese, kui üks reisija positiivse koroonaproovi andis, mille järel toimus ulatuslikum testimine, vahendab CNN.

Tänavu suvel kuulutati ristluslaevad üheks „ohutumaks” puhkuse veetmise viisiks, kui ristlused USA-s uute koroonareeglite järgi taaskäivitati.

Royal Caribbean teatas, et 95% inimestest Symphony of the Seasi pardal olid täielikult vaktsineeritud. Seni testitud inimestest on 98% olnud täielikult vaktsineeritud. Avastatud nakatunud moodustavad 0,78% laeva pardal olnud inimeste arvust.

Praegu pole teada, kas avastatud nakatunute näol on tegemist omikrontüve juhtumitega.

Royal Caribbeani reeglite järgi peavad kõik üle 12-aastased ristlusel osalejad olema täielikult vaktsineeritud ja andma enne reisi algust negatiivse proovi. Enne ristlust soovitatakse tungivalt lasta süstida ka tõhustusdoos, aga see ei ole praegu kohustuslik.

Täielikult peavad vaktsineeritud olema ka meeskonnaliikmed ja neilt nõutaks vähemalt kord nädalas testimist.

Royal Caribbeani teatel toimub laevadel ka tõhustatud puhastamine. Laevade avalikes siseruumides nõutakse maski kandmist.

Kõik nakatunud pandi kiiresti karantiini. Sümptomeid kas ei olnud või olid need kerged.

Symphony of the Seas lahkus Miamist 11. detsembril ning peatus St. Maartenil ja St. Thomasel ning Royal Caribbeani erasaarel CocoCayl.

Jaga
Kommentaarid