Rongireisijad on detsembrikuu jooksul annetanud Tallinna, Tartu, Viljandi ja Valga kogumiskastidesse ühtekokku ligi 1000 sooja riideset, mille on Elron jõudnud juba ka abivajajateni toimetada.

Sõnumikandjana rongis reisinud 105 hüljatud mängukaru on tänaseks omale uued kodud lahkete rongisõitjate abil leidnud. Karud kutsusid inimesi üle Eesti tegema head ja annetama Tallinna, Tartu, Viljandi ja Valga rongijaamades olevatesse kogumiskastidesse sooje riideid kodututele inimestele. Jõulukampaania on olnud üle-Eesti edukas just tänu lahketele rongireisijatele ja annetajatele.

„Täpne kodutute inimeste arv Eestis ei ole teada, kuid hinnanguliselt paar tuhat inimest kasutab Eestis varjupaigateenust. Aastatel 2020–2021 läbi viidud kodutute uuringu kohaselt suudaks taas iseseisvalt toime tulla ligi 39% koduta olnud inimestest. Kuid need inimesed vajavad tuge,“ selgitas Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse direktor Kersti Põldemaa.

Tallinna Hoolekande Keskuse juhataja Imbi Eesmets lisas, et kuna valdav enamus kodututest on täiskasvanud mehed, siis ennekõike on kodututel tarvis sooje jopesid ning voodriga saapaid. Kasuks tulevad ka kampsunid ning soojad sokid.

Elroni kaudu on annetatud kodututele inimestele enam kui 200 jopet, üle 150 sooja kampsuni, üle poolesaja püksipaari ning jalatsite ja kokku üle 200 mütsi, salli, sooja kinda- ja sokipaari. Heategevusliku kampaania annetused on juba jõudnud Tallinna Hoolekandekeskusesse, Tartu varjupaika, Tartu naiste tugi- ja teabekeskusesse ning enne jõule toimetatakse veel riideid ka Tallinna Sotsiaaltöö Keskusesse.

Kes soovib anda ka oma panuse siis kampaania kestab kuni 26.detsembrini!

  • Delfi lükkas juba teist talve käima erilehe #JagameHead, kuhu koondame positiivseid ja inspireerivaid uudiseid ning lugusid inimestest, kogukondadest, ettevõtmistest, algatustest. Ootame südamlikke ja inspireerivaid lugusid ning vihjeid, sest head lood on jagamiseks. Kirjuta meile: jagamehead@delfi.ee!