"Nagu kõik teavad, on Venemaa esitanud oma nimekirja muredest USA ja NATO tegevuse pärast. Üheskoos Euroopa liitlaste ja partneritega kavatseme meie omakorda välja tuua mured Venemaa tegevuste pärast, mis meie arvates kahjustavad alliansi ühiseid huve ja väärtushinnangud,” ütles Price.

Ta ei täpsustanud, kas USA kavatseb teha seda avalikult nagu Venemaa ja millal see juhtub.

Välisministeeriumi pressiesindaja rõhutas, et kõik sellised arutelud on võimalikud ainult USA Euroopa liitlaste osalusel. "Euroopa julgeoleku üle ei toimu läbirääkimisi ilma meie Euroopa liitlaste ja partneriteta," kinnitas Price.

"Mõte, mida oleme korduvalt rõhutanud, on see, et see arutelu toimub Venemaa jätkuva Ukraina-vastase agressiooni kontekstis, kuid mõnes mõttes on see suurem kui ükski riik. See on suurem kui kaks riiki, kui soovite seda vaadata läbi Venemaa ja Ukraina narratiivi. Jutt on rahvusvahelise korra aluspõhimõtetest ehk sellest, et ühelgi riigil, olgu see kui suur, võimas, sõjaliselt võimekas, tuumarelvadega või ilma, ühelgi riigil pole õigust dikteerida piire, väiksemaid riike kiusata, hirmutada, sundida, saavutamaks oma huve," selgitas ta. "See ei ole midagi, mille eest Ameerika Ühendriigid, meie partnerid, meie liitlased seisaks, olgu see siis Euroopa või mõne muu regiooni kontekstis. /../ Kui me lubame seda aluspõhimõtet selles kontekstis õõnestada, siis mureneb see ka tulevikus ja see ei ole midagi, mida me tahaksime näha. See ei ole midagi, millel me laseme juhtuda."

Washingtoni esindaja märkis ka, et USA ei näe Venemaa tegevuses senini mingeid samme, mis olemasolevaid muresid leevendaks.

Ta lisas, et konkreetseid plaane hakata Venemaaga Euroopa julgeoleku vallas kõnelusi pidama ei ole. "Oleme selgelt öelnud, et oleme erinevate kanalite kaudu diplomaatiliseks tööks valmis. Aga praegu pole mul teile midagi öelda," sõnas Price ajakirjanikele. "Venemaa on oma mured välja toonud, aga meilgi on muresid nende suhtes. "

Venemaa esitas reedel läänele nõudmiste nimekirja, mis hõlmas NATO pataljonide väljaviimist Poolast, Eestist, Lätist ja Leedust ning õiguslikult siduvat garantiid, et NATO loobub igasugusest sõjalisest tegevusest Ida-Euroopas ja Ukrainas.