Tänase seisuga võiks tõhustusdoosi saada veel 137 580 inimest, kinnitas Delfile vaktsineerimise kommunikatsioonijuht Kadri Hansalu.

"Iga inimene saab patsiendiportaalist oma tõhustusdoosi tegemise aega kontrollida. Riik saadab meeldetuletusi inimestele, kelle kontaktandmed on riigil olemas. Lisaks kõlavad tõhustusdoosi tegemise meeldetuletused raadioeetris, sotsiaalmeedias ja ajakirjanduse vahendusel. Ka perearstid tuletavad tõhustusdoosi tegemise aega inimestele jõudumööda meelde," kirjeldas Hansalu, kuidas üritatakse vaktsineerimist ergutada.

"Eelmisel nädalal tõhustusdooside tegijate arv juba kasvas ning sama trendi jätkumist on oodata ka järgnevatel nädalatel. Vaktsineerida on võimalik ka pühade ajal," lisas ta. Vaktsineerimispunktide kohta leiab infot SIIT.

Osas riikides on juba otsustatud lühendada täiskasvanute tõhustusdooside saamise perioodi kolmele kuule. See tähendab, et algsest vaktsiinikuurist peab nii palju aega möödas olema. Eestis aga on tärmin Pfizer/BioNTechi ja Moderna vaktsiinide puhul vähemalt kuus kuud ning AstraZeneca ja Jansseni vaktsiinide puhul viis kuud.

Kas ja millal seda lühendatakse? "Immunoprofülaktika eksperdikomisjon arutab COVID-19 tõhustusdooside manustamise korraldust täna õhtul. Otsus vormistatakse ja esitatakse tervise- ja tööministrile homme hommikul," ütles Hansalu. "Komisjoni otsus on üldine soovitus ja arst või õde saab inimese tervist hinnates vajaduse korral teha ise vaktsiinidoosi manustamise aja kohta otsuse."

Tõhustusdoosiks kasutatakse Eestis Moderna vaktsiini Spikevax ja Pfizer/BioNTechi vaktsiini Comirnaty olenemata sellest, millise vaktsiiniga on läbitud esmane vaktsineerimiskuur.

Jaga
Kommentaarid