Delfini jõudis terviseameti lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luha kiri ühele koolijuhile:

Terviseamet Tartu koolile: järjest on hakanud nakatuma pereliikmed
Täna hommikul annavad koolid järjest info uutest nakatunutest, sh kiirtesti tulemustest . Valdavalt on koolides olnud haige nakkusohtlikul ajal ja toob kaasa uusi haigestunuid. Järjest on hakanud haigestuma õpilaste perekonnaliikmed. Lõuna regioonis on Eesti valdav osa omikron-juhtumeid. Seekord on noorte hulgas väga vähe asümptomaatilisi. Korduskõnede ajal on juba tekkinud nähud ka neil. Meil on tekkinud väga suur kolle Karlova koolist, huvitegevusest ja erinevate kirikute esinemistest nii pealtvaatajate kui ka esinejate hulgas.


Palun lükata esimesel võimalusel edasi Tartu linnas selleks nädalaks koolides planeeritud kõik üritused. Lisaks kaaluda 2 päeva varem kõikide koolide vaheajale saatmist.


Parimat!

Tiia Luht

juhataja

Lõuna regionaalosakond
Tartu linnavalitsus teatas, et omikrontüve kiire leviku tõttu palusid terviseamet ja linnavalitsus kaaluda koolidel selleks nädalaks planeeritud ürituste edasi lükkamist ja varem koolivaheajale minemist.

Eriti oluline on linnavalitsuse hinnangul vältida koolidevaheliste ühisürituste korraldamist ja koolisiseselt vältida eri klasside- või õpperühmade vahelisi kokkupuuteid.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul otsustavad koolid epidemioloogilise olukorra järgi ise, millal täpselt vaheajale minnakse. "Kuna koolivaheaeg on niikuinii kohe algamas, ei tee laste varasem vaheajale saatmine sisulisele õppetööle olulist kahju. Küll aga aitab pidurdada viiruse levikut," lisas linnapea.

Terviseameti andmetel on omikrontüvega seotud nakatumisjuhtumeid 17 Tartu koolis. Ametlikult algab koolides vaheaeg 23. detsembril ja kestab kuni 9. jaanuarini.

Kuivõrd haiguskolded on seotud koolidega, tuletab linnavalitsus meelde, et Tartu ülikooli kliinikumis on võimalik vaktsineerida 5–11-aastasi lapsi COVID-19 vastu.

Tallinna haridusameti juht: koolijuhid teavad, kuidas käituda
Andres Pajula, Tartus on suur omikronikolle ning linnavalitsus soovitab varem vaheajale minna. Kas Tallinnas kaalutakse sama?


Täna on esmaspäev ja neljapäeval on juba koolivaheaeg. Asutused on oma plaanid niikuinii teinud. Homme-ülehomme veel käiakse koolis, aga see on ka kõik.


Selliseid soovitusi nagu Tartus ei plaanita Tallinnas anda?


Tänaseks on kõik need plaanid koolidel tehtud ja täna öelda, midagi, et jätke ära, see oleks kuidagi kole. Eks koolid on varem neid üritusi korraldanud ja saavad vajadusel ära jätta. Tallinna koolijuhid on targad ning teavad, mida teha.
Jaga
Kommentaarid