Juba mõnda aega tarbib suurem osa kasutajaid Delfi portaali nutitelefoni kaudu, nii on ka Delfi kasutajakogemuse meeskonna aina kasvav tähelepanu liikunud just lehe mobiiliversioonile.

"Kui Delfit arvutist vaadata, siis on väga lihtne erinevaid portaale ja digiväljaandeid leida - olulisemad on pikaajalistele kasutajatele juba harjumuspäraselt leitavad lehe päisemenüüst. Miks siis mitte mobiilis? Ajalooline põhjus on väga lihtne – varem olid telefonid nii väikesed, et ruumiga pidi väga kokku hoidma ja seega asus suurem osa navigatsioonist "burgermenüü" all. Aga viimaste aastatega on telefonid aina suuremaks läinud, seega lõpuks saame kasutajakogemuses muudatusi teha," rääkis Ekspress Meedia disainijuht Linnar Kaljuvee.

Mugavamaks navigeerimiseks Delfi mobiilses keskkonnas on ekraani alumisse serva lisatud "kleepuv" menüüriba, kust leiab olulised lühiteed - "Delfi" kodu-nupp viib alati portaali esilehele ning kolme triibu alt leiab kõikide kanalite loetelu.

Delfi uus menüüriba

"Vahel küsitakse minult, miks ma kogu aeg burgeritest räägin - aga need kolm triipu lihtsalt meenutavad hamburgerit," muigab Kaljuvee. "See ikoon on nüüd mõnusalt pöidla all ekraani alumises paremas nurgas, seega kõikide portaalide nimekirja on mugavam avada."

Muud nupud uues menüüribas sõltuvad sellest, kas loed parasjagu artiklit või asud Delfi, mõne alamportaali või rubriigi avalehel. Kui alles valid, millist uudist lugeda, siis leiad menüüst otsetee "Kõik uudised" vaatesse, kus asuvad kõik Delfi artiklid ilmumise järjekorras. Samuti pääseb menüüst ühe klikiga uuenenud Ärilehte, kust leiab aina põhjalikumat kajastust rahatarkuse teemadel, aga ka kiiretele päevauudistele vahelduseks pikemat ja ajatumat lugemist pakkuva Delfi Lood.

Delfi uus menüüriba

Artiklivaates on võimalik märkida see hilisemaks lugemiseks, jagada teistega või minna kommentaariumisse.

Delfi tegevtoimetaja Tarmo Paju soovib juhtida portaali kasutajate tähelepanu "Loe hiljem" funktsiooni esiletõstmisele: "Delfis ilmub päevas üle paarisaja artikli - ja kui kohe pole mahti mõnd neist lõpuni lugeda, saad artiklit hilisemaks lugemiseks märkides selle hiljem sobival hetkel hõlpsasti leida. Et märgitud artiklid tõepoolest igas seadmes kättesaadavad oleks, tuleb järjehoidja kasutamiseks sisse logida."

Delfi uus menüüriba

Lae alla Delfi rakendus App Store’ist või Google Play’st!