Terviseameti meediasuhete spetsialist Kirsi Pruudel kinnitas, et Tartu Karlova kooli kolle sai alguse tõepoolest täisvaktsineeritud inimesest. "Ükski kasutatavatest vaktsiinidest ei ole sada protsenti efektiivne," ütles ta.

Pruudel lisas: "Vaktsineerimise peamine eesmärk on ära hoida raskekujulise haiguse kujunemist. Eesti andmed näitavad, et sõltuvalt vanuserühmast vajab vaktsineeritud inimene haiglaravi kolm kuni kümme korda harvem kui vaktsineerimata inimene." Amet viitas sellega Tartu ülikooli 1.–13. detsembril tehtud seireuuringu andmetele.

Terviseamet juhtis tähelepanu sellele, et esialgsetel andmetel on omikrontüvi vähemalt kolm korda nakkavam kui deltatüvi, nakatades rohkem ka läbi põdenud ja vaktsineeritud inimesi. Pruudel: "Ühendkuningriigi esialgsete andmete kohaselt eristuvad neist aga selgelt tõhustusdoosi saanud inimesed, kelle puhul kaitsevad vaktsiinid sümptomaatilise nakatumise ees kuni 80-protsendilise tõhususega." Ta lisas, et oluline on see, et raske haigestumise ees on vaktsiinide kaitse endiselt väga hea.

Jaga
Kommentaarid