Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna diagnostikajuht Lasse Lehtonen ütles täna hommikul, et üle 50% piirkonnas tuvastatud koroonapositiivsetel nakkusjuhtudel on tegu omikrontüvega või tugeva omikrontüve kahtlusega, vahendab ajaleht Helsingin Sanomat.

Omikrontüve levik on olnud kiire: nädal tagasi tuvastati tüvi ainult 6–7% koroonapositiivsetel, kuid sel nädalal on näitaja kiirelt suurenenud. Kolmapäeval oli see 25%, neljapäeval 40% ja reedel juba üle 50%.

Ravipiirkonna nakkushaiguste ülemarst Asko Järvinen ütles ajalehele Helsingin Sanomat, et statistika ei tohiks inimestes hirmu esile kutsuda. „Vaktsineerimiskuuri lõpetanud inimesed võivad olukorda suhtuda rahulikult," ütles arst.

„Uus laine on täiesti erinev eelmistest lainetest, sest nii palju inimesi on vaktsineeritud. Isegi kui vaktsineeritud nakatuvad, põevad nad haigust kui tavalist hingamisteede nakkushaigust," lisas ta.

Arstide sõnul on keeruline olukorra edasist kulgu prognoosida, kuid nakatumisnäitajate kasvades oodatakse ka haiglaravi vajavate patsientide hulga suurenemist.

Esimest korda tuvastati Soomes omikrontüvega nakatunu kolm nädalat tagasi.

Jaga
Kommentaarid