Riigikogu esimees teatas uudist Facebooki vahendusel:

"Sain täna õhtul teada, et minu hommikul antud PCR-test on positiivne. Sellel nädalal olen iga päev teinud kiirteste, mis on olnud negatiivsed, kuni tänase hommikuni, kui sain positiivse tulemuse. Tänasest olen töötanud kodukontoris. Tunnen ennast hästi, kuid jälgin hoolikalt enda tervist. Hoidke end!"

Varem oli juttu ka tema positiivsest kiirtestist.

"Ootan hetkel PCR-testi tulemuse vastust," märkis Ratas Delfile mõned tunnid tagasi telefonikõnes, mille kinnitas, et tänane kiirtest osutus positiivseks.

Riigikogu esimees ja Keskerakonna juht Jüri Ratas sai möödunud reedel teada, et tema pereliikme koroonatest osutus positiivseks. Ratas lubas möödunud nädala laupäeva õhtul sotsiaalmeedias, et jääb viieks päevaks eneseisolatsiooni, kuigi nii kiirtest kui ka PCR-analüüs olid esialgu negatiivsed.

Kui võtta postitusest ajaliselt sõnast kinni, jääb mulje, justkui oleks parlamendi esimees pidanud jääma eneseisolatsiooni kuni praeguse nädala kolmapäevani.

Postituse sisu on järgmine:

"Sain reede õhtul teada, et meie pere lapsel oli COVID-19 test positiivne. Olen teinud ise kiirtesti ja PCR testi, mis olid mõlemad negatiivsed. Samas on soovitus, et peresisene lähikontakt suurendab nakatumise ja nakkuse edasi kandmise riski veelgi. Seetõttu jään vähemalt viieks päevaks eneseisolatsiooni. Jätkan kaugtööga kõikidel koosolekutel, kus see on võimalik. Ise sain tõhustusdoosi selle nädala neljapäeval. Head Eestimaa inimesed, palun püsige terved!"

Jüri Ratas sai koroonapositiivsest pereliikmest teada möödunud nädala reede õhtul.

Ratas märkis Delfile, et pidas laupäeva õhtul postitatud kirjutises silmas, et jääb eneseisolatsiooni kuni teisipäevani, mitte kolmapäevani. Ehk siis: reedesel õhtul pereliikme koroonapositiivsusest kuuldes oleks alanud tema eneseisolatsioon ka reedest. "Terviseametiga sai niimoodi kokku lepitud," väitis Ratas.

Täna positiivse kiirtesti saanud Ratas väisas eile riigikogu – seda negatiivse kiirtesti ja hiljuti manustatud tõhustusdoosi loodud enesekindluse tõttu. Jüri Ratas sai esimese doosi Pfizeri vaktsiini maikuus. Möödunud nädala neljapäeval sai ta ka tõhustusdoosi – napilt enne oma pereliikme nakatumist koroonaviirusega.

Jaga
Kommentaarid