Alustuseks andis Aab mõista, et aastavahetusel saab rahvas pidutseda. "Nii teadusnõukoda kui ka terviseamet on otsustanud piiranguid mitte leevendada, aga ühe erandi me täna tegime. 31. detsembri õhtust kuni 2. jaanuari hommikuni ei kehti kella 23 piirang. Seega saab sel perioodil ka hilisemal ajal avalikes asutustes viibida," ütles riigihalduse minister.

Nii justiitsminister Maris Lauri kui ka tervise- ja tööminister Tanel Kiik kutsusid üles tõhustusdoosi tegema. "Uuringud näitavad, et tõhustusdoosid aitavad omikrontüve vastu. Soovitan kõigil seda teha ning kes pole veel vaktsineerinud, soovitan sedagi," ütles Lauri.

"Digiloos on võimalik näha, millal on võimalik tõhustusdoosi teha. Sealt näeb varaseimat kuupäeva ning selleks ajaks saab juba ka broneeringu teha. See on eriti omikrontüve leviku valguses oluline," rääkis Kiik.

Ettevõtlus- ja IT-minister Andres Sutt andis teada, et valitsus kinnitas määruse, mis oli viimane samm enne 5G võrkude sageduslubade konkurssi. "5G võrk teeb meie kõigi igapäevaelu lihtsamaks ja mugavamaks. Tänane otsus on märgiline, sest mitu aastat kestnud vaidlus saab lõpu," ütles ta.

Jaga
Kommentaarid