"Olen Karustega tõesti paar korda suhelnud, meil pole praegu selliseid teadmisi, et need hääled oleks saadud ebaausal teel. Sellist kinnitust pole tulnud," ütles Hanimägi lisades, et seetõttu on veel vara öelda, kas erakonnal on kavas juhtunuga seoses mingeid samme astuda.

Hanimägi lisas, et täpsemaid selgitusi peaksid andma asjaosalised ise.

Kahtlustuse kohaselt mõjutas Karuse koos veel kuue kahtlustatavaga inimesi oktoobris toimunud valimistel häält talle või tema tütrele andma. Allain Karuse tütar on Ester Karuse, kes oli möödunud aasta märtsist kuni tänavuse aprillini Valga vallavanem. Ester Karuse kuulub samuti Keskerakonda.

Esialgsetel andmetel mõjutati üle 20 valijat, kellele lubati vastutasuks hääle eest anda raha, mootorikütust või alkoholi. Kuriteos kahtlustatav kandideeris 2021. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel Valga vallas Eesti Keskerakonna nimekirjas.

Vedelkütuse müük

Samuti esitati Karusele kahtlustus selles, et ta müüs koos 46-aastase kahtlustatavaga Valga linnas endaga seotud äriühingule kuuluvat vedelkütust, omamata selleks luba. Kahtlustuse kohaselt on
müüdud vedelkütust üle 40 000 euro eest.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juhi Ats Kübarsepa sõnul on kahetsusväärne, kui edasise uurimise käigus saab kinnitust, et keegi on üritanud ebaausal teel võimule saada.
„Politsei kogus infot valimistel toimunud rikkumiste kohta ja antud juhul tuvastasime võimaliku häälte ostmise. Seni kogutud tõendid viitavad, et häälte ostmine oli süsteemne ehk korduv ning toimus valimispäevale eelnenud paaril nädalal. Praegu ei ole meil alust seostada kuriteoga kahtlustatava tütart, kes kandideeris samuti valimistel ja kellele osteti kahtlustuse kohaselt samuti hääli,“ sõnas Kübarsepp