Politsei teatel viis tuul koos batuudiga kaasa üheksa last, kes kukkusid alla kuni kümne meetri kõrguselt. Surma sai kaks poissi ja kaks tüdrukut. Viga sai viis last, kellest üks suri hiljem haiglas. Kannatanud õppisid 5. ja 6. klassis, mis tähendab, et nad olid umbes 10–12-aastased.

Õnnetus toimus Hillcresti algkoolis enne kella 10 kohaliku aja järgi. Ellujäänud lapsed said kiiresti esmaabi ja viidi helikopteriga haiglasse. Devonportis elab veidi alla 30 000 inimese.

2015. aastal toimus samasugune õnnetus Eestis, nõudes Tõrvandis kahe lapse elu (meenutuseks see artikkel). Viga sai veel üks laps. Süüdi tunnistati batuudirendiga tegelenud ettevõtte juht ja selle paigaldanud töölised, kes ei kinnitanud batuuti piisavalt tugevalt maapinna külge. Ettevõtte juht võttis süü omaks, tasus ohvrite lähedastele tsiviilhagi kulud ja kattis ka nende matusekulud. Asjaosalistele mõisteti ettevaatamatusest sooritatud kuriteo eest tingimisi vangistus.

2019. aastal hukkus sarnases õnnetuses kaks Hiina last ja 20 last sai viga. Aastatel 2016–2018 toimus kaks batuudiõnnetust Ühendkuningriigis, kumbki põhjustas ühe lapse surma.