Valitsuse eelnõukavandi analüüsimiseks moodustatud parlamendikomitee soovitas teisipäeval ilmunud raportis veelgi rangemaks muuta. Komitee soovib, et firmajuhte oleks võimalik edaspidi isiklikult kohtus vastutusele võtta, kui kahjulik sisu õigeaegselt ei eemaldata. Muu hulgas peaksid kõik pornolehed tagama, et nende sisu oleks lastele kättesaamatu. Firmad peaksid ise tegelema ka petureklaamide ja muude pettuste tõkestamisega.

„Kõik, mis on illegaalne väljaspool küberruumi, peaks seda olema ka küberruumis,” vahendab BBC komitee juhi Damian Collinsi sõnu. „Suured küberfirmad on liiga kaua saanud elada lindpriidena, nüüd on eneseregulatsiooni ajastu lõppenud.”

Vastavalt parlamendi õiguskomisjoni soovitusele tahab komitee defineerida mitu uut süütegu, nende seas soopõhise vägivalla õhutamine, „tõsiselt kahjuliku” väärinfo teadlik levitamine, enesevigastamise propageerimine ja soovimatute intiimpiltide saatmine ehk küberliputamine. Samuti keelustataks vilkuvate piltide teadlik saatmine inimestele, kellel tekivad sellest epilepsiahood.

Kõik internetifirmad peaksid võtma tööle turvakontrolöri, kes vastutab isiklikult juhul, kui kahjuliku sisu mahavõtmisel tekivad „korduvad ja süsteemsed puudujäägid.”

Valitsusel on komitee ettepaneku arutamiseks aega kaks kuud. Seejärel saadetakse valmis seaduseelnõu parlamenti, kus selle hääletus toimub tõenäoliselt järgmise aasta alguses.