"Eilse seisuga oli kinnitatud juhtumeid 14, täna on juhtumeid lisandunud," ütles Tartu Karlova kooli direktor Heidi Kiuru Delfile. Poolaasta on kohe lõppemas ning praegu on veel võimalus, et paariks viimaseks päevaks tuuakse koju saadetud õpilased koolimajja tagasi.

Koolijuht ei olnud mures sellepärast, et õppeveerandi nii hilises faasis tuleb õpilastel oma tööga koduseinte vahel hakkama saada. "Meil on hea meel, et oleme käesoleval õppeaastal saanud senini õppida-õpetada kontaktõppe vormis. Tublid õpilased, õpetajad, mõistvad lapsevanemad ning varasem distantsõppe kogemus toetab hakkama saamist praeguse õppevormiga," ütles Kiuru.

Kuigi eile õhtuse seisuga oli Eestis saanud sekveneerimise teel kinnituse kuus omikronijuhtu, näitavad esialgsed andmed, et tegelikult võib uut tüve olla leidunud juba rohkem kui 70 proovis. "Tõhustusdoosid aitavad tugevalt omikronile vastu seista," ütles terviseameti nakkushaiguste osakonna nõunik Irina Dontšenko täna toimunud pressikonverentsil.

Samal pressikonverentsil kõneldi ka Tartu ülikooli seireuuringust, millest ilmnes, et tõhustusdoosi saanud isikud haigestuvad omikrontüvesse viis korda vähem kui ühe kuuriga kaitsepoogitud ning lausa 10 korda vähem kui täielikult vaktsineerimata ja läbipõdemata inimesed.

Jaga
Kommentaarid