Elvis Brauer kirjutas üleeile sotsiaalmeedias, et teisipäeva õhtul oodatakse inimesi kella 19 paiku MÉM Cafe juurde, kus leiab aset heategevuslik kontsert oma inimestelt omadele inimestele.

Huvilisi saabuski Tallinnas Kalamajas asuva kohviku juurde rohkelt. PPA kesklinna välijuht Steffen Tamm rääkis Delfile, et politsei sai eile õhtul väljakutse mainitud kohviku juurde, kust tulev lärm häiris lähedal elavaid elanikke.

"Samuti oli kohviku juurde kogunenud suurem rahvahulk, kellest osa seisid sõiduteel ning takistasid liiklust. Politseinikud asusid inimesi sõiduteelt ära suunama," kirjeldas ta. "Paraku otsustas üks naine korduvatest palvetest hoolimata korraldust eirata ja ikkagi sõiduteele minna. Võimaliku liiklusohtliku olukorra ennetamiseks haaras politseinik naisest ja suunas ta tee pealt ära. Seepeale viskas naine ametniku peale tee, mis oli topsis tema käes."

Politsei pidas 65-aastase naise väärteokorras kinni ning tema osas alustati menetlus karistusseadustiku § 275 alusel, mis käsitleb võimuesindaja solvamist.

Tamm lisas, et ülejäänud õhtu kulges rahulikult ilma intsidentideta. "Muusika mängimine lõpetati kella 21 paiku ning pärast seda lahkus kohviku juurest ka enamik kohale tulnud inimestest."

Terviseamet tegi 30. novembril OÜ-le MEM Kohvikud ettekirjutuse Vana-Kalamaja tänaval asuva toitlustuskoha sulgemiseks, sest ettevõte eiras korduvalt valitsuse korraldusega kehtestatud kontrollinõudeid. Kohviku asukohas on keelatud igasugune majandustegevus, sealhulgas kaasamüük.

Ettekirjutuse kohaselt võivad kohviku ruumides viibida üksnes ettevõtte juhatuse liikmed ja ettevõtte töötajad. Keelatud on igasugune majandustegevus ehk toidu ja joogi valmistamine ning müük.

Seejärel toimusid kohviku juures suured meeleavaldused ja silma hoidis peal PPA. Paar päeva hiljem anti teatepulk üle turvafirmale. Viimase kulud peab katma Brauer ise.

Jaga
Kommentaarid