11 krossimootorratast varastati Soomes tänavu sügisel ja politsei kogutud teabe kohaselt soovisid varguse taga olnud isikud sõidukid üle mere transportida. Eelinfo põhjal kontrollisid politseiametnikud pühapäeval, 12. detsembril Soome laevalt saabunud Leedu numbrimärkidega kaubikut, millest leiti varastatud sõiduvahendid. Politsei võttis mootorrattad hoiule ja pidas kaubikut juhtinud 39-aastase Leedu kodaniku kinni.

Põhja prefektuuri piirivalvebüroo juhi Indrek Aru sõnul on tegemist hea näitega sellest, kuidas naabritevaheline koostöö toimib väga edukalt. „Vahetame omavahel infot igapäevaselt ja hoiame seetõttu ära rahvusvaheliste kurjategijate plaanide elluviimise. Eesti ja Soome jagavad ühist väärtusruumi ning julgeolek ja turvalisus on mõlema riigi jaoks väga olulised, mistõttu pole piiriülestel kurjategijatel võimalik siin segamatult tegutseda.“

Politsei tugevdas Euroopa Liidu välispiiril suurenenud rändesurvega seotult augusti keskpaigas piiriületusel kontrolli, olles kontrollinud Eestis sadu tuhandeid inimesi ja üle saja tuhande sõiduki.

„Põhja-Eesti sadamates, sealhulgas Tallinnas, kontrollivad lisapatrullid laevareisijaid, avades vajadusel ka sõidukite pagasiruume. Iga päev on lisakontrollidesse kaasatud kümneid politseipatrulle. Meie jaoks on oluline, et rahvusvahelised kurjategijad ei saaks Eestit kasutada transiidiriigina. Anname selge signaali, et meie piir peab tänu nutikale lähenemisele ja operatiivsele koostööle lähinaabritega,“ ütles Aru.