Dresdenis otsis politsei läbi viis kohta ja veel ühe koha lähedal asuvas Heidenaus. Politseil on põhjust uskuda, et kahtlusalused valmistasid ette vägivallaakte, vahendab Deutsche Welle.

Saksimaa politsei teatas operatsioonist Twitteris.

Operatsioon järgnes telekanali ZDF saatele „Frontal”, milles räägiti, et koroonapiirangute ja vaktsineerimise vastased inimesed postitavad liidumaa peaministri tapmisähvardusi.

Ajakirjanikud leidsid, et grupi „Dresden Offlinevernetzung” 130 liiget on jaganud vaktsineerimise, liidumaa ja praeguse koroonapoliitika vastaseid seisukohti. Grupi liikmed on postitanud helisõnumeid, milles kutsutakse inimese vastu hakkama „relvastatud jõuga, kui vaja”, mis oleks suunatud Kretschmeri ja teiste vastu.

Asjaga hakkas tegelema Saksi liidumaa kriminaalameti (LKA) eriüksus, sest mõned grupi liikmed olid internetivestlustes mõista andnud, et omavad tulirelvi või muid relvi, näiteks ambe.

„LKA on täna aktsioonis seoses kajastusega „Frontalis”, mille kohta on käimas juurdlus potentsiaalselt tõsiste kuritegude üle,” ütles LKA esindaja Tom Bernhardt.

Liidumaa peaministri Kretschmeri vastased tapmisähvardused internetis olid suures osas seotud potentsiaalsete koroonapiirangute, näiteks kohustusliku vaktsineerimisega.

Saksimaa on Saksamaa üks tõsisemaid koroonakoldeid ja samas on seal üks madalamaid vaktsineerituse tasemeid.

Liidumaa pealinnas Dresdenis on toimunud arvukalt meeleavalduse valitsuse koroonapoliitika ja vaktsiinide vastu.

Jaga
Kommentaarid