Hetkeline epidemioloogiline olukord on Mihkel Leesi (Reformierakond) silmis piisavalt murettekitav, vältimaks aastavahetusel kesklinna kanti suurema rahvamassi kokkukutsumist.

Rahasumma, mis oli algselt mõeldud ilutulestiku organiseerimiseks, annetatakse hoopistükkis TÜ Kliinikumi Lastefondile. Summa polnud Leesi hinnangul eriti suur - täpsemalt 5000 eurot.

Kui rääkida ilutulestikust laiemalt, siis Lees märkis, et sarnane otsus võib Tartus kui uuenduslikus linnas korduda ka tulevastel aastatel.

"Kui vaadata tulevikku, siis võiksime nuputada Tartus kui targas linnas ka selle üle, kas meil on äkki targemaid lahendusi, mis teevad vähem pauku ja vähem tossu - on see siis tuleshow või maailmas kasutatakse näiteks ka droonishow'sid, mis praeguse seisuga üsnagi kallid," märkis Lees. "Järgmise aasta kontekstis mõtleks kastist välja."

Lees arvas, et ega sel aastavahetusel taevas siiski Tartus täiesti mustaks jää - eks linnaelanikud omaette lasevad ikka rakette.

"Aga ma arvan et meil on Tartu linn aastavahetusel piisavalt ilus - seda ka ilma ilutulestikuta," sõnas Lees, viidates erinevatele valguslahendustele ja Raekoja platsil paiknevale jõuluturule.