Viljandi haigla ravijuht Mart Kull ütles, et novembris uuendati haigla töökeskkonna riskianalüüsi ja vaktsineerimise nõue kehtib 3. detsembrist kõikidel ametikohtadel. Vaktsineerimata töötajad pidid selleks päevaks teada andma, kas ja millal nad kavatsevad ennast kaitsesüstida.

"Nõue puudutab täna 16 töötajat otseselt, lisaks potentsiaalselt veel kaheksat, kes on Covidi infektsiooni läbi teinud," ütles Viljandi haigla ravijuht Mart Kull. "Nende hulgas on mitmeid meditsiinitöötajaid, aga ka meie tugiteenuste töötajaid."

Töö kaotab ka Jämejala erihooldusosakonna tegevusjuhendaja Rain Arst, kes leiab, et töötajate vaktsineerimise kohustuslikuks muutmine pole põhjendatud, pealegi ei aita see viirust haiglast eemal hoida.

"Meid, vaktsineerimata töötajaid, testiti igal hommikul enne tööle asumist. Kahe kuu jooksul see meede toimis, vist üks positiivne saadi kätte. Samal ajal on korduvalt vaktsineeritud töötajad toonud osakondadesse viiruse sisse, ka praegu on mitmes osakonnas viirusepuhangud," lausus Arst.

Jaga
Kommentaarid