Patsient suri juba septembri alguses, kuid info selle kohta jõudis avalikkuseni alles sel nädalavahetusel. Kohaliku haigla lasteosakonna juht kinnitas Leedu rahvusringhäälingule, et 31. augustil võttis Telšiai haiglaga ühendust ema koos üheaastase lapsega. Mõlemal olid kõripõletiku sümptomid. Kuna haigla ei osanud koroonat kahtlustada, lasti laps kodusele ravile, kus ta suri. Hiljem selgus, et haige polnud mitte üksnes koroonaviirusega nakatunud, vaid ka surma põhipõhjus oli COVID-19.

Leedu Delfi lisab, et viimastel päevadel on registreeritud kaks alla 30-aastase patsiendi surma. Laupäeval suri Marijampolė haiglas naine, kes kuulus 20–29-aastaste vanusegruppi. Rohkem detaile patsiendi kohta haigla ei avaldanud.

Reedel suri Jurbarkase haigla intensiivravi osakonnas samasse vanuserühma kuuluv mees. Haigla teatel oli patsient vaktsineerimata. Peaarst Rūta Lukšienė selgitas, et üldjuhul satuvadki alla 50-aastased patsiendid koroonaviirusega haiglasse üksnes juhul, kuid nad ei ole vaktsineeritud. Peaarsti sõnul ei muuda osa vaktsiinivastaseid patsiente oma hoiakut ka pärast haiglasse jõudmist.

Eelmisel ööpäeval viidi Leedus koroonaviiruse tõttu haiglasse 91 uut patsienti. Suri 11 patsienti, neist üks 40–49-aastaste vanusegrupis ja kaks 60–69-aastaste vanusegrupis. Ainult ühel lahkunul oli vaktsineerimiskuur lõpetatud. Tegu oli meespatsiendiga, kelle vanus jäi 80–89 eluaasta vahele.

Jaga
Kommentaarid