G7 liikmeteks on maailma juhtivad tööstusriigid, kuhu kuuluvad nii Ameerika Ühendriigid, Itaalia, Jaapan, Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa kui ka Suurbritannia.

Liverpoolis toimunud kohtumisel kinnitasid ühenduse delegaadid, et nad mõistavad ühtselt hukka Venemaa sõjaväe suurendamist Ukraina piiri lähistel, vahendab Reuters.

"Kinnitame veel kord oma vankumatut toetust Ukraina suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele, samuti iga suveräänse riigi õigust määrata ise oma tulevik," lausus Suurbritannia välisminister Liz Truss. "Venemaal ei tohiks olla kahtlust, et edasisel sõjalisel agressioonil Ukraina vastu on tohutud tagajärjed," lisas ta.

Enne G7 liikmete poolt tehtud ühisavaldust teatas aga Venemaa saatkond Londonis, et Liverpooli kohtumise ajal kasutatav sõnapaar „Venemaa agressioon” on eksitav.

"Venemaa on teinud NATO-le arvukalt pakkumisi, kuidas pingeid maandada. G7 foorum võiks olla võimalus nende üle arutlemiseks, kuid siiani ei kuule me midagi peale agressiivsete loosungite," seisis saatkonna avalduses.