Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professori Irja Lutsari, Tartu Ülikooli matemaatilise statistika professori Krista Fischeri, Tartu Ülikooli psühholoogia instituudi afektiivse psühholoogia vanemteaduri Andero Uusbergi, Põhja-Eesti Regionaalhaigla ülemarsti ja Tartu Ülikooli kirurgiliste haiguste professori Peep Talvingu, Tartu Ülikooli Kliinikumi infektsioonhaiguste arsti Pilleriin Soodla ja Tartu Ülikooli rakendusviroloogia uurija-professori Andres Meritsa.

Peatoimetajad rõhutasid, et teadusnõukoja liikmed on alati kättesaadavad ja selgitavad oma parimas teadmises ning usus koroonaviirusega seotud detaile, trende ning jagavad soovitusi, kuidas ühiskond peaks käituma. Teadusnõukoja liikmed on julgenud ka oponeerida poliitikutega. Nad on pidanud oma avameelsuse ning siiruse tõttu taluma ühiskonna teatud osa põhjendamatut ning halastamatut kriitikat, mis on nende suunas edastatud täiesti alusetult, ning on seadnud ka oma isikliku turvatunde löögi alla.

Pressivaenlast tänavu juba kolmandat aastat järjest valitud, et mitte tekitada ühiskonnas uusi pingeid ja vastandumisi. Meedialiit otsustas keskenduda positiivsele: pressisõbrale.

Pressisõpra ja –vaenlast valiti juba 28. korda. Esimest korda valiti pressisõber ja –vaenlane 1994. aastal. Pressisõber saab auhinnaks nimelise ruupori, mille autor on metallikunstnik Ive-Maria Köögard.

Jaga
Kommentaarid