Haridusamet läkitas täna pealinna õppeasutustele teele pöördumise, mille raames hoiatab homsete erakorraliste ilmastikutingimuste eest. Eelkõige tekitab haridusametis muret ootamatu libedus, mis homme tänavail liikujaid tabab.

"Madala õhutemperatuuri korral võib seetõttu suur osa linnast kattuda jääkihiga ning inimeste liikumine muutub ohtlikuks. Teetööd võivad olla takistatud," seisis koolidele saadetud kirjas.

Sellest tulenevalt palutakse haridusameti poolt panustada täna koolidel oma territooriumil ja selle vahetus läheduses libedusetõrjesse.

"Jäävihma puhul on tõhusaks libedusetõrje meetmeks graniitkillustiku puistamine kõnniteedele," jagati juhiseid. "Kõik asutused saavad seda tasuta, info edastatakse tänase päeva jooksul."

Haridusamet andis edasi ka soovituse vähendada võimalikult palju välistingimustes viibimist.

"Soovitame neil, kellel on see võimalus, jääda koju või korraldada asutuse töö viisil, et laste ja töötajate liikumine oleks ohutu ja turvaline," märgiti kirjas. "Eeltoodust lähtuvalt soovitame haridusasutustel koostöös oma meeskonnaga arutada, kuidas ja mil viisil sel päeval oma tööd korraldada."

Riigi ilmateenistuse hoiatuse kohaselt on 10. detsembri hommikul jõudmas Saaremaale ja Liivi lahe ümbrusse lume- ja lörtsihood, mis lähevad üle jäävihmaks.

Päeva jooksul laienevad sajuhood üle Eesti. Külmunud pindadele ladestub jäine kiht ning teed ja tänavad muutuvad väga libedaks.