USA president Joe Biden kiitis selle paketi heaks 1. septembril, kui Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Washingtoni külastas. Abi sisaldab ka surmavaid (nagu tankitõrjeraketid Javelin) ja mittesurmavaid elemente, teatas Kirby CNN-i vahendusel.

Julgeolekupaketi eesmärk on parandada Ukraina enesekaitsevõimet, eriti Vene vägede Ukraina piiri lähedale koondamise valguses.

Sel aastal on USA andnud Ukrainale umbes 450 miljoni dollari väärtuses julgeolekuabi, teatas Kirby. Alates 2014. aastast, kui Venemaa okupeeris Krimmi ja tungis sisse Donbassi, on USA andnud Ukrainale abi enam kui 2,5 miljardi dollari väärtuses.

Lisaks sellele aitab USA sõjavägi Ukrainat sõjaväelaste väljaõppel.

Pentagon ei avaldanud, kui palju USA eriüksuslasi Ukrainas on.

„Meie Ukraina partnerite väljaõpetamine tekitab usaldust, tugevdab valmisolekut ja arendab suhteid, mis omakorda edendab rahu ja stabiilsust kogu Euroopas,” ütles Pentagoni esindaja, kolonelleitnant Anton Semelroth oma avalduses.

Pentagon ei avalda üksikasju väljaõppe ajakava, operatsioonide ega vägede Ukrainasse paigutamise kohta ning ei ütle ka, kas mingid plaanid on Vene vägede koondamise tõttu muutunud.