CNN teatab, et laual on uued meetmed Putini siseringi ja Venemaa energiatootjate vastu ning üks eriti kange võimalus: Venemaa välja viskamine SWIFT-i rahvusvahelisest maksesüsteemist, mida kasutavad pangad üle maailma.

CNN-i allikate sõnul pole lõplikke otsuseid uute sanktsioonide kohaldamise kohta veel tehtud ning president Joe Bideni administratsioon peab praegu läbirääkimisi Euroopa partneritega, kellest paljudel on Venemaaga tihedamad majandussuhted, lootuses tegevust kooskõlastada.
Aruteludega kursis olevad isikud ütlesid CNN-ile, et uued majandussanktsioonid võivad olla suunatud energiatootjatele ja Venemaa pankadele.

Tõenäoliselt lähevad need ka Venemaa oligarhide vastu, piirates nende reisimisvõimalusi ja võimalik, et katkestades juurdepääsu Ameerika pangandus- ja krediitkaardisüsteemidele.

"Oleme kokku pannud päris agressiivse paketi," ütles üks anonüümselt CNN-iga rääkinud ametnik.

President Joe Biden viitas võimalikele uutele sanktsioonidele reedel, öeldes ajakirjanikele, et ta pani kokku põhjaliku plaani, et muuta Vladimir Putini plaanide elluviimine võimalikult raskeks.

Ka riigisekretär Antony Blinken on viidanud „suure mõjuga majandusmeetmetele”, mida kaalutakse Venemaa karistamiseks. Biden ja Putin peavad juba homme videokõne.

Uute USA luureandmete hinnangul võib Venemaa alustada sõjalist pealetungi Ukrainas mõne kuu pärast, piiri äärde on koondunud kuni 175 000 sõdurit.