Pontiacis asuva Oaklandi maakonnavangla personal kontrollib kõiki kolme mitu korda tunnis, teatas maakonna šerif Michael Bouchard laupäeval pressikonverentsil, vahendab CNN.

15-aastast Ethan Crumbleyt süüdistatakse nelja klassikaaslase surmavas tulistamises ja veel seitsme inimese haavamises Oxfordi keskkoolis. Tema vanematele James ja Jennifer Crumbleyle esitati süüdistus neljas tahtmatus tapmises. Viimased pidid reedel ilmuma süüdistuse esitamisele, aga nad ei tulnud kohale. Võimud otsisid nad üles ja tõid kohale laupäeval.

Emal, isal ja pojal ei lubata vanglas omavahel suhelda, teatas Bouchard, kelle sõnul ei ole Ethan Crumbleyle öeldud, et ka tema vanemad on vahistatud ja süüdistuse saanud.

15-aastasele Ethan Crumbleyle esitati kolmapäeval süüdistus kui täiskasvanule. Talle pannakse süüks terrorismi, esimese astme mõrva ja muid kuritegusid seoses tulistamisega, mille tagajärjel surid 17-aastane Madisyn Baldwin, 16-aastane Tate Myre, 14-aastane Hana St. Juliana ja 17-aastane Justin Shilling.

Ei poeg ega vanemad ole end süüdi tunnistanud. Prokuratuur esitas vanematele süüdistuse, sest leiab, et nad andsid pojale piiramatu ligipääsu relvale, mida Ethan süüdistuse järgi kasutas.

Vanemate advokaadid väidavad, et nad kavatsesid end ise üles anda enne nende vahistamist ühes Detroidi tööstushoones.

Detroidi politseiülema James White’i sõnul näisid aga vanemad end selles tööstushoones varjavat.