Abilinnapea Vladimir Svet nentis, et kahe ööpäevaga on Tallinnas sadanud sama palju lund kui möödunud talvel detsembri ning jaanuariga kokku. Prognoosi järgi on lumelisa oodata veel ööselgi ja esmaspäeva hommikul, mistõttu tuleb arvestada ka keerulisemate liiklusoludega.

"Soovitame kõigil esmaspäeval liiklemiseks aega varuda ja kel vähegi võimalik, kasutada ühistransporti. Keerulised liiklusolud võivad küll mõjutada ka ühistranspordi graafikuid, kuid kindlasti on see mugavam ja turvalisem viis sihtpunkti jõudmiseks," rääkis ta pressiteates.

Kuna politsei andmetel tõi tihe lumesadu ja libedus nädalavahetusel kaasa erakordselt palju kergemaid liiklusõnnetusi, tuleb kõigil liikluses olla Sveti sõnul ettevaatlik, tähelepanelik ja arvestada kaasliiklejatega.

"Võttes arvesse, et sihtpunkti jõudmiseks võib sellistes oludes kuluda rohkem aega, siis arvestavad ka linna haridusasutused sellega, et lapsed võivad kooli hilineda," lisas abilinnapea.

Täna algab linnaosades suurem lume väljavedu. "Palume ka autojuhtidel olla tähelepanelikud, kui nende kodutänavale või -hoovi tekib ajutine parkimiskeelu märk ja suhtuda sellesse mõistvalt, sest nii saame tänavatelt lume välja viia ning need uuesti kergesti läbitavaks muuta, tagades ka mugavad parkimistingimused," sõnas Vladimir Svet.