3676 meetri kõrgune Semeru vulkaan, Jaava saare kõrgeim, mattis laupäeval tuha alla mitmed lähedal asuvad külad. Kuum tuhk kahjustas maju, autosid ning hävitas strateegilise tähtsusega silla Lumajangi provintsi ja Malangi linna vahel, mis tegi inimestel tuhapilve eest põgenemise keerulisemaks, vahendab Reuters.

BNPB ametnik teatas täna, et vulkaanipurske tagajärjel on surnuid 13, neist kaks on õnnestunud tuvastada. Vigastatuid on 98, neist enamik põletustega. Evakueeritud on kokku 902 inimest, sealhulgas kümme vulkaani lähedale lõksu jäänud kaevurit.

Hukkunuid ja vigastatuid võib olla rohkem, kuna evakueerimine on hetkel peatatud. Lisaks kuumadele tuhapilvedele takistab päästetöid hõõguv vulkaaniline sete ehk tefra, ütles BNPB ametnik.

Indoneesia transpordiministeerium ütles pühapäeval, et vulkaanipurse ei häirinud lennuliiklust, kuid piloote on lendleva tuha eest hoiatatud.

Semeru vulkaan on üks Indoneesia ligi 130 aktiivsest vulkaanist, mis purskas viimati jaanuaris. Toona hukkunuid ei olnud.