Haridusministri väitel peatub hariduse andmine üheks nädalaks.

Ametnike sõnul on Tigray põhjaosas mullu alanud sõja tõttu tavapärasest õppetööst kõrvale jäänud juba üle kahe miljoni õpilase.

Haridusministeeriumi Facebooki kontol avaldatud teate kohaselt on sõda ühtlasi põhjustanud humanitaarkriisi. Hävinud on enam kui 300 kooli, kus õpetatakse 1.–12. klassi lapsi. Valitsuse väitel töötatakse nende hoonete taastamise nimel.

Valitsusvägede väitel võtavad nad Tigray mässulistelt linnu ära. Mõne päeva eest vallutasid riiklikud üksused tagasi ajaloolise Lalibela linna, kus asub mitu UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluvat kirikut.

Etioopia armee ülem ütles intervjuus BBCle, et riigi kaitsejõud ei anna pärast hiljutisi kordaminekuid oma edusamme ära.

“Ma ei saa öelda, et teeme pausi, kui jõuame [Tigray pealinna] Mekelle'i või mujale, pigem vallutame [Tigray Rahvavabastusrinde] Woyane'i käes olevad alad tagasi. Me järgneme neile ja vabaneme neist,” ütles kindralleitnant Bacha Debele.

Sõda Etioopias teravnes pärast seda, kui Tigray võitlejad teatasid novembris, et asuvad pealinna Addis Abeba poole teele.

Ühtlasi alustasid nad pealetungi, et jõuda Djibouti piirini idas – mis on merepiirita Etioopiale kaupade hankimiseks üliolulise tähtsusega.

Halvenev olukord viis selleni, et peaminister Abiy Ahmed teatas sõjarindele minekust, ning riigitelevisiooni väitel viibib ta seal siiani.

Mässuliste teatel tegid nad hiljuti “strateegilise taganemise” mõnest piirkonnast, mille armee on suutnud tagasi vallutada.