“Kui nad seda (punaste joonte mahatõmbamist -toim) ei teaks, siis ma arvan, et nad ei oleks täna nii vihased,” leidis Zahharova.

Venemaa president Vladimir Putin on varem öelnud, et Moskva jaoks on punaseks jooneks näiteks riiki ohustavate relvasüsteemide paigutamine Venemaa territooriumi vahetusse lähedusse. Ta on avaldanud lootust, et läänes valitseb siiski terve mõistus ja suhetes Venemaaga punaseid jooni ei ületata.

Zahharova lisas, et lääs ei käsitle tänases julgeolekuolukorras mõnda endist Nõukogude Liidu riiki suveräänsena ning nendes riikides tehtavad otsused on vastuolus põlisrahvaste huvidega.

“Neis riikides tehakse ühe telefonikõne, ühe nupulevajutusega maagilisi otsuseid, mis on mitte ainult ebaseaduslikud, vaid ka vastuolus nende riikide põlisrahvaste huvidega /.../ Nende riikide ajalugu viitab ühtlasi sellele, et läände nad ei kuulu,” jutustas välisministeeriumi kõneisik. “Kas nad on suveräänsed, seesama Gruusia ja Ukraina? Meie vaatevinklist mitte. /.../ Kas siis lääs kohtleb neid sellistena?”