„Meie majandus on langenud ulatuselt ja sügavuselt pretsedenditu surve alla väljastpoolt. Mitte ainult agressiivne retoorika, vaid ka tegevus jätkub. Tähendab, tuleb läbi viia meie tarvitusele võetud meetmete hoolikas analüüs. Ma arvan, et see on juba tehtud,” ütles Lukašenka, vahendab Interfax.

„Ja üldiselt peab valitsus tegelema nende küsimustega printsipiaalselt, viivitamata, täpselt ja sõjaväeliselt,” vahendab Lukašenka sõnu RIA Novosti.

Veel ütles Lukašenka, et „kollektiivse Lääne” peetavas liitriigivastases hübriidsõjas on Valgevene osutunud peamiseks hoovaks, mille abil avaldatakse survet Venemaale ja selles vastasseisus ei saa Valgevene oma naabrit, vene rahvast ja venemaalasi reeta.

Lukašenka tuletas ühel oma järjekordsel nõupidamisel osalenutele meelde, et Lääne plaanid „Valgevene palkon” maha lõigata kukkusid eelmisel aastal läbi ja seetõttu asuti realiseerima surve järgmisi etappe, et oma eesmärgid saavutada, vahendab Rossiiskaja Gazeta.

„Järjekordne etapp: nad kasutavad mis iganes meetodeid, põgenikud, mittepõhenikud, pole tähtis, et meile survet avaldada ja meie kaudu Venemaale. See toimub Mustast merest Läänemereni. Ja meie oleme osutunud peamiseks hoovaks Vene Föderatsioonile surve avaldamiseks. Kas me saame muuta oma kurssi ja reeta Venemaa, vene rahva, venemaalased? Ei saa,” ütles Lukašenka.