"Tallinna linnavolikogus tühistas 178 häält saanud Aivar Riisalu täna õhtul ära 436 häält saanud Elvis Braueri, andes isiklikult sisse muudatusettepaneku arvata Elvis kui EKRE poolt nimetatud ekspert linnavarakomisjoni nimekirjast välja," kirjutas Tallinna linnavolikogu EKRE fraktsiooni liige Moonika Helme ühismeedias.

Helme jätkas: "Samas me teame, kuidas kriminaaluurimise all olevad keskerakondlased on lausa juhtinud linnakomisjone ja siis pole see seganud ei Aivar Riisalu ega kedagi teist seekord nii printsipiaalselt käitunud keskerakondlast."

Aivar Riisalu ütles täna Delfile, et ta ei tea, mida tähendab antud kontekstis sõna "tühistamine". "Küsimus oli selles, et väga paljud persoonid tekitasid vaidlusi. Nende puhul pandi hääletusele nende kuulumine komisjonide koosseisu ja üks neist oli kodanik Brauer," kirjeldas volikogu Keskerakonna fraktsiooni liige.

Ta selgitas, et kui ülejäänud juhtudel ei õnnestunud opositsioonil inimesi komisjonidest välja hääletada, siis Braueri väljajätmist toetas koalitsioon. "Vaidlus läks ekrelikult emotsionaalseks – sõna otseses mõttes lärmamiseks. Hiljem selgitasin, et ajal, mil kümned ja sajad ettevõtted on piirangute tõttu kannatanud, leidub üks, kes kehtivale korrale näkku sülitab," ütles Riisalu. Ta lisas: "Ma ei soovi, et inimene, kes vastandub nii lärmakalt, tuleb mulle linnavarakomisjonis nõu andma. Nii otsustas ka volikogu."

Kui linnavarakomisjoni liikmeks Brauer ei saanudki, siis Põhja-Tallinna linnaosakogu koosseisu liikmeks on ta juba saanud.

Jaga
Kommentaarid