Nii nagu gümnasistid saavad lõpueksamil valida laia ja kitsa matemaatikaeksami vahel, saavad koolid praegu otsustada, kas lähevad edasi laiema koroonaviiruse testimisega või järgivad haridus- ja teadusministeeriumi soovitust testida pigem vaksineerimata ja koroonaviirust läbipõdemata õpilasi.

Ministeeriumi kriisijuhi Rain Sanniku sõnul puudub neil ülevaade selle kohta, kui paljud koolid laiendatud testimisega jätkavad.

Kogutud andmed testimise sageduse kohta ütlevad, et eelmisel nädalal testis 478-st andmed edastanud koolist kolm korda nädalas 79 kooli (16,5 protsenti), kaks korda 372 kooli (77,8 protsenti), üks kord nädalas 26 kooli (5,4 protsenti). Ühes koolis ei testitud kordagi.

Mitmed koolid on aga kurtnud, et selle nädala kiirtestid pole nendeni jõudnud. Rain Sannik haridus- ja teadusministeeriumist põhjendab viivitust tarnija vahetusega. Nimelt lõppes eelmise tarnijaga leping ja kõik testid, mis olid koolidele novembriks mõeldud, on laiali jagatud. Järgmisest nädalast on uus tarnija.

"Hiljemalt 8. detsembriks on uue tarnijaga kokkulepe, et uus kogus teste peab saama koolidesse laiali jagatud," sõnas Sannik.