Kantsler Angela Merkeli sõnul keelatakse vaktsineerimata inimestel viibida paljudes avalikes kohtades, sealhulgas mitte esmavajalikku müüvates poodides ja üritustel. Igal pool võivad liikuda vaid vaktsineerimata isikud, kes on hiljuti Covidist paranenud.

"Kultuur ja vaba aja veetmine üleriigiliselt on avatud ainult vaktsineeritud või taastunutele," ütles kantsler Angela Merkel.

"Oleme mõistnud, et olukord on väga tõsine ja soovime lisaks juba võetud meetmetele võtta kasutusele täiendavaid meetmeid," lisas ta.

Merkel teatas ka, et üleriigiline kohustusalik vaktsineerimine võib teoks saada juba alates 2022. aasta veebruarist.

Vaktsineerimata inimeste liikumise piiramine on rahvusliku solidaarsuse akt, mille eesmärk on piirata nakatumist ja vähendada survet tervishoiusüsteemile", lisas kantsler.

"Nakkuste arv on stabiliseerunud, kuid liiga kõrgel tasemel," tõdes ta.

Saksamaal registreeriti täna 73 000 uut Covidi juhtumit ja 388 surmajuhtumit.

Veidi alla 70% Saksamaa elanikkonnast on Covidi vastu vaktsineeritud – vähem kui mitmes Euroopa riigis, sealhulgas Prantsusmaal ja Ühendkuningriigis.

Saksamaa piirab ka inimeste arvu, kes tohivad kohtuda siseruumides, ööklubid suletakse piirkondades, kus on palju nakkusjuhtumeid.

Merkel teatas uutest meetmetest koos Olaf Scholziga, kes asub järgmisel nädalal ametlikult kantsleri kohale.

Scholzi sõnul on Saksamaal väga-väga raske olukord ja vaktsineerimata inimeste liikumise piiramine on uue nakkuslaine peatamiseks ülioluline.

Jaga
Kommentaarid