Meta teatas, et see sotsiaalmeediakampaania oli „suuresti edutu” ning oli suunatud ingliskeelsele publikule USA-s ja Suurbritannias ning hiinakeelsele publikule Taiwanis, Hongkongis ja Tiibetis, vahendab Reuters.

„Šveitsi bioloogi” Wilson Edwardsi väiteid tsiteeriti Hiina riigimeedias laialdaselt juulis. Augustis eemaldasid mitmed Hiina ajalehed artiklid ja kommentaarid, kus teda tsiteeriti, kui Šveitsi saatkond Pekingis oli teatanud, et sellist Šveitsi kodanikku ei ole olemas.

Meta teatas, et Facebook eemaldas Wilson Edwardsi konto augustis ja on pärast seda eemaldanud 524 Facebooki kontot, 20 lehekülge, neli gruppi ja 86 Instagrami kontot.

„Me ... suutsime seostada selle tegevuse isikutega Mandri-Hiinas, sealhulgas konkreetse ettevõtte, Sichuan Silence Information Technology Company Limited töötajate tegevusega Hiinas ning mõnede isikutega, kes on seotud Hiina riiklike infrastruktuuriettevõtetega üle maailma,” ütles Meta esindaja David Agranovich Reutersile.

Sichuan Silence Information Technology Company Limited nimetab end oma veebilehel interneti- ja informatsiooniturvalisuse ettevõtteks, mis pakub teenuseid Hiina avaliku julgeoleku ministeeriumile.

24. juulil, kümme tundi pärast loomist, tegi „Wilson Edwards” postituse, milles väitis, et teda on teavitatud, et USA püüab diskrediteerida Hiinaga koroonaviiruse päritolu uurimisel koostööd tegevate Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) teadlaste kvalifikatsiooni.

Postitust jagasid ja märkisid meeldivaks algselt Facebooki võltskontod, aga hiljem juba ka ehtsad kasutajad, kellest enamik olid Hiina riiklike infrastruktuuriettevõtete töötajad enam kui 20 riigis, teatas Meta.

Hiina riiklik meedia viitas sellele postitusele laialdaselt kui tõendile, et USA presidendi Joe Bideni administratsioon politiseerib WHO-d. Administratsioon oli enne seda teatanud, et WHO-Hiina ühised uuringud koroonaviiruse päritolu kohta ei ole läbipaistvad.

Jaga
Kommentaarid