Oxfordi keskkooli hukkunud õpilased olid 16-aastane Tate Myre, 14-aastane Hana St. Juliana ja 17-aastane Madisyn Baldwin, teatas Oaklandi maakonna šerif Michael Bouchard, vahendab CNN.

Bouchardi sõnul tulistati veel kaheksat inimest, kelle hulgas on seitse õpilast ja üks õpetaja. Kolm õpilast on kriitilises seisundis, sealhulgas 14-aastane tüdruk, kes on pärast operatsiooni hingamisaparaadi all, ja 14-aastane poiss, kellel on kuulihaav lõuas ja peas, teatas Bouchard. Kolm õpilast on stabiilses seisundis ja pihta saanud õpetaja pääses haiglast koju.

„Ma arvan, et see on iga lapsevanema õudusunenägu,” ütles Michigani kuberner Gretchen Whitmer, kelle sõnul on koolitulistamised „unikaalselt Ameerika probleem, millega tuleb tegelda”.

Bouchardi sõnul said paljud inimesed kergelt viga, kui koolist välja tormasid.

Kahtlusalune on kooli teise aasta õpilane, kes võeti vahi alla vastupanu osutamata 2-3 minutit pärast seda, kui võimud tulistamisele reageerisid. Tema vanemad on palganud advokaadi ega luba tal politseiga rääkida.

Bouchard ütles, et poolautomaatse käsirelva ostis kahtlusaluse isa reedel. Tegemist on üheksamillimeetrise püstoliga Sig Sauer SP2022, mis oli konfiskeerimise hetkel laetud ja selles oli veel seitse padrunit.

Kooli valvekaamera salvestusest on näha, et tulistaja tuli relvaga välja tualetist, aga ei ole selge, kuhu ta järgmisena läks.

Politsei saabus kooli mõned minutid pärast väljakutset. „Kui nad tulid mööda koridori, nägid nad teda. Ta tõstis käed üles, nad võtsid relva ja võtsid ta vahi alla,” ütles Bouchard.

Arvatakse, et kahtlusalune tegi 15-20 lasku. Usutakse, et ta tegutses üksi.