Endise haridusministri Mailis Repsi kaitsja Paul Keres rääkis intervjuus Kuku raadiole, et ministeeriumi rahade eest peetud pidu Mon Repos võib kõrvutada peaminister Kaja Kallase sünnipäevapeoga tänavu juulis.

"Seitsmeteistkümnendal juunil vist oli meie peaministril sünnipäev, täpselt sellel päeval laekusid kutsed kõikidele valitsuse liikmetele ja lähimatele koostööpartneritele. Samamoodi riigi kulul," rääkis Keres.

Peaministri büroo juhataja Gerrit Mäesalu ütles teisipäeva õhtul Delfile, et 17. juuni õhtusöögil puudus seos Kallase sünnipäevaga.

"Kaja Kallase sünnipäev on 18. juunil ja seda tähistas ta oma lähedastega," rääkis Mäesalu. „17. juunil toimus peale neljapäevast valitsuse istungit selle valitsuse esimene ühine õhtusöök. Ideaalis oleks see toimunud juba valitsuse ametisse asumise järel, aga koroonaviiruse leviku tõttu ei olnud selle korraldamine varem võimalik."

"Lisaks valitsuse liikmetele olid tava kohaselt õhtusöögile kutsutud ka mõlema valitsuserakonna fraktsioonide juhid – Reformierakonna poolt Mart Võrklaev ja Keskerakonna poolt toona Mailis Reps. Õhtusöögil puudus igasugune seos peaministri sünnipäevaga ja see oli kõigile osalejatele ka arusaadav," lisas Mäesalu.

Riigiprokuratuur esitas esmaspäeval endisele haridus- ja teadusminister Mailis Repsile omastamise ja kelmuse süüdistuse. Muu hulgas süüdistab prokuratuur Repsi riigi raha eest Mon Repos restoranis juubelisünnipäeva tähistamise eest.

Mullu 13. jaanuaril pidas toonane haridus- ja teadusminister Mailis Reps oma 45. sünnipäeva ministeeriumi rahade eest. Päeval õnnitleti ministrit ja kaeti laud maksumaksja kulul ministeeriumis, õhtul kolis pidu edasi Kadriorgu Mon Repos'sse. Sinna oli Reps kutsunud erakonnakaaslased riigikogu fraktsioonist ja Keskerakonna juhatusest.